Haberler

Yüksek kan basıncı olarak bilinen hipertansiyon kronik bir hastalıktır. Dünya Hipertansiyon Günü, yüksek kan basıncından kaynaklanan önlenebilir hastalıklar olan inme (felç), kalp ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmek ve halkı korunma ve tanı ve tedavi konusunda bilgilendirmek amacıyla organize edilmektedir. Her yıl 17 Mayıs, Dünya Hipertansiyon Günü olarak anılmaktadır. 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeni ile hastanemizde etkinlik düzenlendi. Hastanemiz Eğitim Sorumlusu hemşiresi Hülya ERYILMAZ, hasta ve hasta yakınlarına hipertansiyon konusunda bilgilendirme yaptı. Hastanemiz poliklinik girişinde tansiyon kontrolü yapıldı. Halka 17 Mayıs Hipertansiyon Günü ile ilgili broşürler verildi.